19 Νοε 2006

Τι Γυρεύω Εδώ ?

Ένα blog είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο. Ένας άμβωνας, κι εσύ ο blogger ο ιεροκήρυκας. Ένας καθημερινός χώρος συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων. Είναι το μπαλκόνι όπου βγαίνει αυτόκλητα και μιλάει ο επίδοξος πολιτικός. Αλλά μπαλκόνι με θέα την υφήλιο. Είναι το πιο γρήγορο από κάθε έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Είναι οι ιδιωτικές μας σκέψεις που περνούν και χάνονται. Μόνο που τώρα δε χάνονται, ταξιδεύουν, μεταλαμπαδεύονται, γίνονται υπομνήματα στον κόσμο.

Το blog του καθενός είναι ό,τι θέλει ο καθένας να είναι. Ο καθρέφτης του μυαλού του, της ψυχής του, της φάτσας του ή της φαντασίας του, ακόμη και και της πιο απόκρυφης φαντασίωσης. Είναι το κρεβάτι του ψυχολόγου, το τσιγάρο μετά το σεξ, ο άγνωστος στον οποίο πιάνεις κουβέντα, έτσι χωρίς λόγο. Χωρίς κανόνες, απολύτως ελεύθερο (και δωρέάν), είναι συναρπαστικά απλό, ειναι η επιστροφή στο γράψιμο.

Με απλούς όρους, ένα blog είναι μία ιστοσελίδα, όπου γράφεις και δημοσιεύεις τις σκέψεις σου σε συνεχόμενη βάση. Οι επισκέπτες-αναγνώστες σου μπορούν να σχολιάσουν ό,τι διαβάζουν. Απεριόριστες δυνατότητες συνεχούς ανάδρασης (feedback).
Στα 5 χρόνια λειτουργίας τους, τα blogs έχουν μετασχηματίσει το διαδίκτυο, τους όρους με τους οποίους παίζεται το παιχνίδι της πολιτικής, της εξουσίας και της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, έχουν δώσει νέο νόημα στη δημοσιογραφία, έχουν επιστρέψει στη γραφή την παιδική της αθωότητα, έχουν εκμηδενίσει αποστάσεις, έχουν μετατρέψει απλούς ανθρώπους σε opinion leaders.

Η όλη ιστορία τώρα ξεκινάει. Το φαινόμενο των blogs μετασχηματίζει την παγκόσμια κοινωνία, τη δημοκρατία, το διαδίκτυο και τα μέσα επικοινωνίας δίνοντας πραγματικό νόημα στη συμμετοχική διαδικασία. Και ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος για να καταλάβει κανείς τα νέα δεδομένα είναι να δοκιμάσει. Αυτό γυρεύω εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Egw pali giati nomizw oti einai mia aponennohmenh prospatheia na se prosexei kai sena o Giwrgos kai na se kalesei gia rendez-vous sth Xarilaou Trikouph?

Xarika poly file!

Ανώνυμος είπε...

swsta re xrhsto...
anebase ena post gia ton proedro
"giati o panagiwths ki oxi egw?"

la4ky είπε...

"Το blog του καθενός είναι ό,τι θέλει ο καθένας να είναι. Ο καθρέφτης του μυαλού του, της ψυχής του, της φάτσας του ή της φαντασίας του, ακόμη και και της πιο απόκρυφης φαντασίωσης."

an einai etsi tote postare kai xarti giati periploko kathrefti exeis re paidim!!!